Топ 5 най-влиятелни жени в престъпния свят

в Любопитно

Антъни Маки, Кейси Афлек (братът на Бен Афлек), Норман Рийдъс, Арън Пол и Уди Харелсън ще участват в криминален трилър Triple 9. И все пак най-страшният образ във филма носи високи токчета.

Кейт Уинслет играе ролята на руския мафиотски бос Ирина Власов. Тази роля е много по-различна от всичко, което Уинслет е правила преди. Тя призна, че не може да се идентифицира с отмъстителния й образ.

„Няма как да й съчувствам“, каза тя. „Не мога да приема нищо, което тя прави“.

Докато мафиотските босове от женски пол като героинята на Уинслет са рядкост във филмите, те са изненадващо често явление в реалния живот. Открихме някои от най-влиятелните жени в престъпния свят.

5. Анджи Санклементе Валенсия

Съблазнителната Анджи Санклементе Валенсия е бивша колумбийска кралица на красотата и модел на бельо. За нея също така се твърди, че е мозъкът зад престъпна схема за трафик на кокаин, която е придвижвала забранената субстанция от Буенос Айрес до Европа през Канкун.

bulpress tv

Наречена „Кралицата на кокаина“ и „Наркомодело“, Валенсия в момента излежава присъда в Аржентина за набиране на модели, които да се използват като мулета на наркотици. Схемата бе спряна след специална операция на полицията, когато моделка на име Мария Ноел Лопез Иглесиас бе хваната на борда на самолет с 55 кг хероин, което доведе до серия от арести.

Валенсия все още поддържа версията своята невинност.

4. Марлори Чакон Росел

През 2012 г., Министерството на финансите на САЩ се насочи срещу наркотрафикантката и специалистка в прането на пари Марлоли Чакон Росел. За носещата прякора „Кралицата на юга“ Чакон Росел се твърди, че е транспортирала хиляди килограми кокаин от Гватемала до Мексико (до картелите Лос Зетас и Синалоа), преди те да бъдат доставяни в Съединените щати.

Според министерството на финансите на САЩ, дейността на Чакон Росел в трафика на наркотици и нейните тесни връзки с мексиканските наркокартели я правят основна фигура в наркотрафика на американска земя.

Лидерката на картела се предаде на американските власти през 2014 г. и бе осъдена през миналата година. Доказателствата по делото са строго засекретени и присъдата й ще остане скрита за обществото за срок от пет години заради чувствителността на делото – което накара мнозина да заподозрят, че бившата наркокралица си е сътрудничила с властите като информатор.

3. Мелиса Калдерон

31-годишната Мелиса Калдерон сменява работата си като наемен убиец, за да стане шеф на картел, с което допринася за стотици убийства.

След като е помолена да отстъпи от лидерската си позиция от членовете на картела, Калдерон сформира свой собствен екип в туристическия град Кабо Сан Лукас.

Калдерон е използвала млади жени, които се правели на пияни и привличали жертвите си от други картели на усамотено място, където бивали убивани. Корумпираните полицейски сили също улеснявали кървавите битки.

Калдерон бе арестувана преди няколко месеца, след като нейният приятел (и втори по ранг в картела) я е предал.

2. Сандра Авила Белтран

Наречена „Кралицата на Пасифика“ от медиите, господстващото положение на Сандра Авила Белтран в картела Синалоа стана легендарно в публичното пространство. Жената е улеснявала маршрутите на наркотрафика от Колумбия към Северна Америка и се смята, че е вдъхновение за една от великите балади на Куинс, в която се пее следното: „Колкото по-красива е розата, толкова по-остри са нейните бодли.“

Властите разкриват ролята на Белтран в определянето на маршрутите за доставка през 2001 г., когато е конфискуван кораб, пътуващ от Колумбия към Мексико и натоварен с девет тона кокаин. Тя бе арестувана през 2007 г. и в момента излежава присъда за пране на пари и съучастничество в трафик на наркотици (след сделка с прокуратурата).

Както е случаят с много жени с власт по света, медиите се фокусират върху тайните на Белтран за поддържането на нейната красота. Циркулират истории, че след арестуването си е попитала дали може да освежи грима си, преди да бъде изкарана на улицата. Има дори слухове, че лекар я посещава в затвора, за да й прави процедури с Ботокс.

1. Гризелда Бланко

Представете си Тони Монтана от Scarface с червило, очна линия и много по-зловещо държание и ще имате представа какво е представлявала Гризелда Бланко. Родената в Колумбия наркобаронеса е контролирала търговията с кокаин в Южна Флопида в края на 70-те и началото на 80-те години, като в процеса е натрупала милиарди долара и е убила много жертви – според различни данни, броят на жертвите й е между 40 и 200 души. Бланко е осъдена за поръчването на три убийства, включително и на 2-годишния син на неин противник.

„Първоначално беше полудяла, защото сме пропуснали бащата“, заяви по-късно наемния убиец Джорд Аяла пред полицията за коравосърдечната реакция на Бланко след убийството на детето. „Но когато чу, че сме уцелили случайно сина му, тя бе дори още по-доволна, че сме убили него, а не баща му.“

Бланко е извършила първото си убийство още на 11-годишна възраст, отвличайки младо момче и убивайки го, след като родителите му отказали да платят откуп. Тя е била проститутка и фалшификаторка, преди да стане „Кръстницата на кокаина“. Тя е известна и със склонността си да убива своите съпрузи – което й спечели прякора „Черната вдовица“.

С цел да улесни движението на стоката, Бланко е отворила магазин за бельо, в което е имало тайни джобове за скриване на кокаин – идея, която вероятно може да хрумне само на една жена. На нея също така се приписва изобретяването на концепцията за убийство по време на шофиране от мотоциклет – ироничното е, че по същия начин тя посрещна смъртта си през 2012 г.

Източник:  top5bg.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе