Той влезе в гроба на Христос за първи път от 1810 година! Вижте какво се случи

в Мистерии

Нещо наистина нереално сполетя този гръцки реставратор. Той влезе за пръв път в гроба на Христос от 1810 година. Историята му е наистина впечатляваща.

Петрос Халофтис-Ригас от град Мегара, експерт по реставрациите, е работил в Божи гроб в храма Възкресение Христово в Йерусалим. Той е първият човек, влязъл в гробницата на Месията от 1810 година насам.

Петрос разказва, че преди това не е бил почитател на вярата. Когато влязъл в гроба на Христос, той усеща миризма на смирна. Обзема го страхопочитание. Реставраторът се чувства някак нереално и се разплаква. И осъзнава, че е там, защото Господ го е поискал.

49-годишният мъж разказва, че гробницата по принцип не трябвало да се отваря. Причината това да се случи е, че я циментираха, тъй като се страхуваха, че водата може да мине през зидарията и да унищожи това, което е вътре. Петрос е единственият, който влиза, след като най-горната плоча е отместена.

Гробът не е отварян от 1810 година, когато е изграден свещен саркофаг, за да го предпази. Миризмата, която реставраторът усеща, е напълно обяснима. Смирната така или иначе е навсякъде, тъй като монасите я използват из целия храм Възкресение Христово.

Петрос обаче е категоричен, че миризмата в гроба била различна. Той открил нещо друго нетипично. В зидарията отзад, в стената, на височина около 2 метра той се натъква на дървен клин, около 20 см дълъг, който има много приятна миризма, която по принцип се носи до три дни. А истината е, че тя е там от 200 години. И въпреки че е нормално да мирише на изгнило, в камерата ухае приятно.

Източник: sanovnik.bg

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Мистерии

Отидете горе