Сложете лимон до леглото си. Няма да съжалявате

в Здраве

Често си говорим за многобройните свойства и ползи от лимона, включваме го във витаминозни коктейли или само като добавка към чая си, но той може много и много повече. Неговите ползи никога не се изчерпват. Новата идея, на която попаднахме е да поставим лимон или срязан наполовина лимон до леглото си. Ето какво ще се случи:

Ще спите спокойно

Мирисът на лимона успокоява нервната система, намалява тревожността, помага ви да се отпуснете след тежък ден.

По-добра концентрация

Когато човек вдишва аромата на лимон всеки ден, той повишава концентрацията си и мисловната му дейност се подобрява. Дори на работа хората правят по-малко грешки, когато им мирише на лимон.

Подобрява настроението

Мирисът на лимон бори депресията.

bulpress tv

По-чист въздух

Лимонът има способността да пречиства въздуха от бактерии.

Без високо кръвно налягане

Представяте ли си, че един лимон до леглото може да свали кръвното налягане на човек, който страда от високо кръвно. Заслужава си да се изпробва.

Ще прогони насекомите

Мравки, комари, мухи – ще бягат от къщата и от спалнята ви, ако там витае мирис на лимон. За още по-добър ефект срещу насекомите – забодете сушен карамфил в отрязана половина лимон и ще забравите за досадните вредители.

Източник: eco-life.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе