След нощ на блокади, заради убития им колега, таксиметровите шофьори готвят масов протест

в България

След нощ на блокади, заради убития им колега, таксиметровите шофьори готвят масов протест
След като часове наред миналата нощ таксиметрови шофьори протестираха заради смъртта на свой колега Христо Трайков, ситуацията в столичния квартал „Разсадника“ е спокойна, съобщи БТА.

През нощта за часове беше блокиран бул. „Тодор Александров“ кръстовището и „Орлов мост“ с искане за азследване на убийството.

Планира се масов протест, като засега не е ясно кога ще се проведе, съобщи БНР.

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, обясни, че искат представители на МВР да им разяснят как протича разследването на убийството.

„Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е мерки. За момента са добронамерени. Ние също не им създаваме проблеми, освен че сме затворили движението, но в края на краищата ние го правим, за да защитим нашия живот, защото не можем да бъдем убивани по този брутален начин на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним семействата“, посочи по-рано Петър Владимиров.

34-годишният шофьор на такси беше убит в събота вечерта при спречкване в столичния квартал „Разсадника“.

Мъжът е бит от четирима души, приятели го описват като добър човек

Всичко е станало заради спор за влизане в еднопосочна улица. На мястото са се събрали близки и роднини на починалия, предава БТВ.

Инцидентът е станал около 18:30 ч., на кръстовището на улиците „Рибен буквар“ и „Хъшове“ в кв. „Разсадника“ при Първа АГ болница. По първоначална информация мъжът е влязъл в конфликт с водач на друг автомобил. Стигнало се е до сбиване, след което е починал.

bulpress tv

Задържан за убийството е 24-годишен мъж, познат на полицията.

Един от приятелите на таксиметровия шофьор разказа пред bTV, че нападателите са били четирима души и са били агресивни. Извадили са шофьора от колата и са му нанасяли удари, дори когато е паднал, твърди неговият близък.

По думите му, пострадалият е успял да звънне на брат си, но в момента, в който той е дошъл, се е свлякъл на земята.

Починалият е баща на три деца, оставил е семейство с три малки момичета. През последните 10 години работи като таксиметров шофьор. По думите на негови приятели, той е бил добър човек и не е бил агресивен.

Три часа и половина след инцидента, на мястото все още не е пристигнал екип на Съдебна медицина. Много хора са се събрали и настояват за справедливост, за работеща прокуратура, съд и полиция.

По случая продължават да текат процесуално-следствени действия.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе