Роби ли сте?

в България


Не сте роби, по-зле сте!
Някога в древен Рим когато човешкият живот си е имал цена. Във времената на робските пазари, във времена на войни и раздори когато във всеки момент е можело да бъдеш пленен и продаден в робство.

Какво е било да си роб най-краткото описание „едни хора са били собственост на други хора и често са полагали труд против волята си понякога под ударите на камшика“.
Но тогава робите са били ценен ресурс и техните господари са полагали грижи за тях. Робовладелците са лекували своите роби за да не разболеят другите безплатно.
Хранели са ги и са им подсигурявали покрив над главата им безплатно.
Подсигурявали сам им нужните условия да се размножават, защото повече роби – повече работна ръка безплатно. В замяна са искали лоялност и труд.

Тогава просто човешкият живот е имал цена и нищо, че смъртта е дебнела от всякъде и ние казваме, че животът на роба не струва нищо, струвал е.
Днес Робството е забранено в целият свят, а свободни ли сме?

Днес системата ти взима домът и оставаш без работа, разболяваш се, а лечението струва много пари и умираш.Роби ли сте?
Днес всичко струва пари, а работа няма, а като я има тя не е добре платена и на практика сме роби. Всички сме роби и богатите, и бедните.
Днес отговорностите ни са далеч повече и задълженията. Несигурността за оцеляването ни е по-голяма, а смъртта ни дебне от далеч повече места.

Господарите ни само ни експлоатират, но не се грижат за нас. Фабриките произвеждат само инвалиди.
А инвалидите са „лош материал“, с които господарите воюват, защото те били „паразитирали системата“.

ТЕЛК комисиите в цялата страна намаляват оценката на болните и така намаляват пенсията им и средствата за закупуване на лекарства отделно се съкращават здравни пътеки

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе