Радев се обяви против ускореното членство на Украйна в НАТО, постави условия

в България

Радев се обяви против ускореното членство на Украйна в НАТО, постави условия
Президентът на България излезе с позиция за влизането на Украйна в НАТО.

Президентите на някои страни от Централна и Източна Европа приеха декларация по отношение на Украйна и нейното членство в НАТО, към която не се присъединиха България и други страни от региона.

По този повод от президентството уточниха:

Президентът Румен Радев подкрепя останалите позиции, съдържащи се в документа. България е част от декларацията от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г. относно присъединяване на Украйна в бъдеще, но тази декларация е приета в съвсем различна среда на сигурност.

Военните действия на територията на Украйна днес изискват нейното членство в Алианса да бъде обсъдено в рамките на пълния състав на Северноатлантическия съвет и да не води към риск от прякото въвличане на страните от НАТО във войната.

Решение за присъединяване на Украйна към НАТО трябва да бъде взето едва след изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта между Русия и Украйна, които да бъдат приети и приложени и от двете воюващи държави.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе