Президентът Румен Радев лично поздрави патриарх Неофит за именния му ден

в България

На своя имен ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие президента Румен Радев, който лично дойде, за да го поздрави по повод личния му празник.

Приемът се състоя в Софийската света митрополия, съобщиха от Българската патриаршия.

Президентът Радев пожела на патриарх Неофит здраве и сили във високоотговорното служение, като предстоятел на Българската православна църква и изрази задоволство от сътрудничеството по различни обществени въпроси между Църква и държава.

Президентът сподели още, че делото на Българската православна църква се оценява високо не само в страната, но и извън нея.

Той отбеляза, че трите ставропигиални манастира – Рилски, Бачковски и Троянски, са притегателен център за всички, които желаят да се докоснат до православната ни духовност, история и култура.

В срещата участваха Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим – главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп – викарий на патриарха, протодякон Деян Коруноски, Теодор Атанасов – началник на кабинета на българския патриарх, Иван Димитров – директор на дирекцията „Протокол“, и Ангел Младенов – секретар на Софийската митрополия.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе