Писателят Христо Стоянов избухна: Двойката Радев – Йотова работи за временни каузи, а не за бъдещето на България

в България

Писателят Христо Стоянов избухна: Двойката Радев - Йотова работи за временни каузи, а не за бъдещето на България
Илияна Йотова е подписала указ за даване на българско гражданство на д-р Абдулах Заргар.

Не зная какви са заслугите на г-н Заргар, но не мога да не му пожелая „Добре дошъл“ в страната, в която не се сещат и не дават българско гражданство на създателя на „Двора на кирилицата“ Карен Алексанян.

Или може би Карен Алексанян не е достатъчно арменец, за да получи българско гражданство. Или може би българско гражданство не може да се даде на човек, който лекува българската духовност.

Това заявява на страницата си във Фейсбук писателят Христо Стоянов. Повод за поста му е даденото от вицепрезидента Йотова българско гражданство на д-р Абдулах Заргар.

Ето какво коментира още Христо Стоянов:

Аз лично зная причината, или поне се досещам за нея. Карен Алексанян чрез това, което направи за България е повече българин от всички българи в България. Защото никой не е направи толкова, колкото той. А, както знаем, за българи в България няма място. Всъщност, причината, за която бе дадено българско гражданство на д-р Заргар е, че като чужд гражданин не можел да бъде повече директор на болницата. А Карен дори не е директор на Двора на кирилицата.

Да припомня само, че прекият началник на Илияна Йотова не можа да намери сили, за да помогне на Читалището в родното си село, изгоряло преди седем години. Ама да не ровя повече тази рана. Спомням си, че последният указ на Президента Жельо Желев бе даване на българско гражданство на поета, носител на „Пулицър“ Уилям Мередит. Не зная какъв ще е последният указ на тази двойка, но зная, че той няма да бъде свързан с духовността на България. И съм готов да се обзаложа…

Защото тази двойка доказва и с този си акт, че работи за временни каузи, а не за бъдещето на България… Защото използваха и двамата Двора на кирилицата за фон на своето безхаберие. Възхищаваха се от Карен Алексанян пред микрофони и камери, но да го приемат за български гражданин дори не се и сетиха.

Може би защото арменецът, създал Двора на кирилицата е повече български гражданин, отколкото Йотова и Радев… „Може би, може би“ сигурно си казват бюстовете на Яворов, Дебелянов, Вапцаров, Радичков, Вазов като „изгнаници клети“ :
„Изгнаници клети, отломка нищожна
от винаги храбър народ мъченик,
дечица на майка робиня тревожна
и жертви на подвиг чутовно велик –
далеч от родина, в край чужди събрани,
изпити и бледни, в порутен бордей,
те пият, а тънат сърцата им в рани,
и пеят, тъй както през сълзи се пей… „

bulpress tv

P.S. Първите снимки са свидетелство за това, какво оставя Карен Алексанян на България, а последните са какво завари и остави Румен Радев в областта на духа „за“ България… Ами, това е…

Източник: pik.bg



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе