ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! БОРИСОВ ПРЕД СРЪБСКИТЕ МЕДИИ : Обичам сърбите, не съм бил разбран

в Свят

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! БОРИСОВ ПРЕД СРЪБСКИТЕ МЕДИИ : Обичам сърбите, не съм бил разбран


Обичам сърбите, не съм бил разбран
Българският премиер Бойко Борисов се обърна към сръбския си колега Ани Брнабич след работната си вечеря в Сараево във връзка с изявлението му за Косово, което предизвика остра реакция от сръбския външен министър Ивица Дачич.
„Обичам те толкова много, ние сме такива приятели, как могат да ме разберат, така че … винаги съм казвал“ те трябва да се справят с Косово „.

Никога не съм казвал нищо друго. И сега каним посланиците … И не казах нищо – каза Борисов Брнабич.
Българският премиер добави още, че никога не е имал лоши намерения към Сърбия и че не се е опитвал да се намесва във вътрешните работи на държавата.
„Вие бяхте там (в Познан) …

Аз се връщам и той (Дачич) казва, че не бива да споделям съвети с ръководителя на дипломацията …

И аз имам най-добрите намерения за него“, обясни Борисов.
Сръбският външен министър Ивица Дачич реагира на изявлението на Борисов, който заяви, че Борел, като бъдещ външен министър на ЕС, трябва да представлява позицията на целия Съюз и че докато Испания не признава независимостта на Косово, тя трябва да вземе предвид, че други \ t държавите-членки на Съюза признават и съответно трябва да действат по съответния начин.

Министър Дачич каза на Борисов, че позицията на Европейския съюз не е, че КиМ е независима и че българският премиер, който твърди, че е, трябва да уважава тази позиция, а не да се придържа към бъдещия ръководител на дипломацията на ЕС.
Източник: srbin.info

ДАЧИЋ ОПЕТ УДАРИО КОНТРУ Позвао амбасадорку Бугарске: Бојкова изјава неприхватљива

Нашият премиер пак влезе в обяснителен и оправдателен режим след като е бил в режим гаф след гаф.

bulpress tv

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе