Обрат! Нинова взима 31%, а Борисов – 28%.

в България

Обрат! Нинова взима 31%, а Борисов – 28%.


БСП води на ГЕРБ с 3% в изборите за Европарламент. Това обяви Боряна Димитрова от “Алфа Рисърч” при представане на последни данни от проучванията им.
Става дума за изследване в периода 10-17 февруари. Нинова взима 31%, а Борисов – 28%. Ако червените увеличат още малко преднината, със сигурност ще вкарат 1 евродепутат повече. При 4% това е гарантирано. При 3% е на границата и ще зависи много от резултатите на други партии.

Минималната квота за 1 евродепутат е 5,8%, като последният влиза с по-малко, но се дава на онзи, които има най-много, измежду всички с под 5,8% остатъчни неоползотворени проценти. Затова социолозите считат, че 4% преднина е нужна, за да си сигурен. Освен ГЕРБ и БСП, със сигурност вътре са ДПС, които взимат 12%.

Съвсем реално е да имаме само 3 партии с евродепутати, защото данните сочат, че “градската десница”, въпреки обединението си, няма да получи мандат. Общо те имат под 4%, и шансът да стигнат 5,8% е минимален. Извън Европарламента остават и Обединените Патриоти, вече електорално съсипани от компрометиращата прегръдка на ГЕРБ. Никакъв шанс няма и Марешки.

Изненадата на предните избори – партия “Възраждане”, няма да стигне до мандат, защото 6% са пряко силите и. Но тя потвърждава резултата си от около 1%, което значи, че при евентуални предсрочни избори, ще запази субсидията си.

Ако Слави Трифонов участва с политически формат взима минимум 5% сега .
Източник: 4udoslav

Виж още публикации на bultimes

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе