Нинова: Г-н Борисов, знаех, че сте лъжец, но не знаех, че лъжете толкова много

в България

Нинова: Г-н Борисов, знаех, че сте лъжец, но не знаех, че лъжете толкова много
Лидерът на БСП засипа Бойко Борисов с тежки критики.

Поводът беше изявление на водача на ГЕРБ малко по-рано днес, в което той казва, че ако Корнелия Нинова не се е била дръпнала, е щяло да има правителство още с първия мандат и в него Гроздан Караджов щял да е министър на транспорта.

„Г-н Борисов твърдо знаех, че сте лъжец, но че сте чак такъв лъжец, никога не съм очаквала“, заяви по този повод Нинова в „Лице в лице“ по бТВ.

„Споменато име Караджов е представител на ИТН и ако господин Борисов си е договорил правителство със Слави Трифонов, това не е наша работа. С нас нито е разговарял за министерство, нито е говорил за министри. Още на втората среща разбрахме, че ние не можем да участваме в това задкулисие и ще ви кажа защо.

На въпросите на Борисов, казахме, че ние имаме принципи – против войната, против джендър идеологията, трябва да внимаваме с еврото, кога да го приемем. Дайте да обсъдим тези неща и ако решите нещо такова, в такова правителство, ние ще се оттеглим. Той ми отговори: Няма проблем, вие ще викате „не“, аз ще го внеса в парламента и ще го гласувам с гласовете на Пепе и ДеБе.

В този момент реших, че разговорът с този човек е приключил, и че той никога няма да се промени. Той ще употребява всички партии, за да си осигури собственото оцеляване. Станахме и си тръгнахме, и това между другото е много преди изказването на Гешев. Така че мога да повторя: Г-н Борисов лъже, този път повечко, отколкото трябва“, допълни Нинова.

Лидерът на БСП продължи нападките срещу новото правителство. Според Корнелия Нинова няма шанс да бъдат увеличени минималните заплати, майчинството и пенсиите.

„Вече се роди нова коалиция между ГЕРБ, „Продължаваме промяната“ и ДПС. Ние сме против, защото това не е правителство за решаване на кризите на България и за помагане на хората. Това е правителство за оцеляването, на извинете, на лидерите на партиите. Ние го нарекохме правителство на имунитети на правителство, на омерта, предателство към избирателите и на двете коалиции. Едните, които искаха да изчегъртат ГЕРБ, а другите, които искаха никога да не допуснат ПеПе и ДеБе отново до властта“, каза Нинова в „Лице в лице“ по бТВ.

„Вижте парадоксалната ситуация. Христо Иванов се върна в политиката, отивайки с една лодка на Росенец пред къщата на Доган да протестира, а днес се прегърна с Делян Пеевски и Карадайъ, и говорят за конституционна реформа. ПП, създадени от президента, за да съборят модел алаГЕРБ, сега са си опрели гръб в гръб с Бойко Борисов и си пазят имунитетите, за да няма правораздаване. Вие казахте в началото, дали ще си изпълни програмата това правителство. Няма програма, имаше една екселска таблица, която ГЕРБ наричаха таблица за забавление, ако си спомняте, за приоритети. Още една причина да не ги подкрепим“, добави Нинова.

bulpress tv

„Днес това, което чухме от кандидата за премиер господин Денков, това ще бъде много антисоциално и антинародно правителство. Той каза, че ще внесе бюджет с три процента дефицит, което означава запазване на социалните плащания. Това не е запазване, това е замразяване на социалните плащания. Нека да знаят всички хора, че няма да има увеличение нито на минимална заплата, нито на майчинство, нито на пенсии, и то при положение, че цените продължават да растат“, каза още Корнелия Нинова.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе