Никола Тесла патентова безпилотни средства – дронове още през 19 век

в Любопитно

Още през ноември 1898 г., един от патентите на Никола Тесла е за начина на функциониране и по-широката употреба на безпилотни превозни средства и летателни апарати, предшественици на дроновете.

В своя патент Тесла казва, че такива „превозни средства“ биха могли да се използват за предаване на писма и пратки, за установяване на комуникация, както и за изследвания, разузнаване и дори за „улов на китове и други морски животни“.

Припомняме, че сайтът Амазон започна да изпраща пратки с помощта на дронове. Amazon е базирана в САЩ транснационална компания, с основна дейност електронна търговия. Компанията, чиято централа е разположена в Сиатъл щат Вашингтон е най-големият онлайн магазин в САЩ. Джеф Безос основава Amazon, Inc. през 1994 г., а сайтът стартира през 1995 г.

„Най-голямата стойност на моето изобретение би било неговото влияние на войната и въоръжаването. Поради сигурните и неограничени възможности за унищожение, би се наложил мир между нациите, смятал великият учен Никола Тесла.

Патентът на Тесла за „метод и апаратура за управление на механизмите на движещите превозни средства“, подобно на днешните дронове, предвиждал и безжична комуникация.

„В широк смисъл изобретението ми се различава от всички други системи за контрол на механизмите, които носят движещи обекти с това, че няма да има нужда от никакви кабели или друг вид електрическа или механична връзка. Аз постигам подобни резултати по удобен начин с помощта на вълни, импулси или лъчения, които се приемат през земята, водата или атмосферата, докато обектът се намира в обсега на тези вълни, импулси или лъчения, се казва в патента на Никола Тесла.

bulpress tv

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе