Народна медицина за намаляване на витилигото: Тахан и лимони

в Здраве

Въпреки че витилигото се смята, че е нелечимо заболяване, има някои народни лекарства от алтернативната медицина, които могат да попречат на разпространението и намаляване на белите петна на кожата.

Витилиго е хронично кожно заболяване, проявяващо при 1% от хората. Симптомите на витилигото се изразяват в появата на светли петна по кожата, подобни на карта. Смята се, че витилигото се причинява от комплексни автоимунни, генетични, хормонални и външни фактори, при които собствената имунна система атакува пигментните клетки (меланоцити) в кожата, които умират или не могат да функционират, поради което изчезва кожният пигмент меланин, съдържащ се в тях.

Витилиго не е заразно и се проявява обикновено при провокиране от емоционални или физически фактори.

Лек за витилиго от народна медицина:

Взимат се:

  • 1 кг тахан от сусам (който се използва за производство на тахан халва)
  • 4-5 домашни лимони (кората да не е пръскана)

Лимоните се измиват добре, нарязват се на малки парченца и се поставят в голям буркан, след което се заливат с тахан. Съдът се покрива с марля и оставя да престои 15 дни на тъмно и хладно място.

bulpress tv

Лекът срещу витилиго се приема по една супена лъжица три пъти на ден, един час преди хранене.

Таханът е доста богат на мазнини, така че трябва от време на време да правите контролно изследване на мазнините в кръвта.

Това народно лекарство от тахан и лимони срещу витилиго трябва да се прилага поне 2-3 месеца, за да има видим ефект.

Източник: e-zdravey.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе