Най-жестоките женски животни

в Любопитно

Обикновено лошите майки се сравняват с кукувици, защото тези сиви птички не се грижат за потомството си, а оставят яйцата си в гнездата на други птици.

Има много животни, които така се отнасят с малките си, че ако това бяха човешки майки, със сигурност щяха да им отнемат родителските права още след раждането.

Лъвицата например играе само с дъщерите си. Тя не обръща особено внимание на синовете си и дори е в състояние да гледа спокойно как лъв разкъсва малкото й, ако то е мъжко.

Гигантските панди, които тежат по сто килограма, често буквално размазват бебетата си, които тежат около стотина грама. Това се получава, защото малкото се мушка под майка си на топло.

Мравките от вида Адетомирма се хранят с бебетата си. Те изгризват дупка в новородената личинка и докато тя е жива, се хранят с нея.

Африканската черна орлица снася по две яйца. След като малките се излюпят и поотраснат, те започнат да се бият до смърт, а майката най-спокойно гледа отстрани.

bulpress tv

Галапагоската акула изоставя бебетата си веднага след като се появят на бял свят – на практика тя ги ражда. Ако не ги изостави веднага, след броени часове е в състояние да ги изяде, ако е гладна.

Черната мечка зарязва бебето си, ако е едно. Тя се грижи за потомството си, само ако то се състои от две или три мечета.

Женската на врабеца убива пиленцата на други женски, които са били оплодени от нейния партньор. Това се прави, за да може бащата да се грижи само за нейното потомство.

Женските на маймуните лангури убиват децата на другите женски, а освен това убиват и собствените си малки, ако те се разболеят.

Източник: sanovnik.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе