Много забавни факти за мъжете

в Любопитно

Мъжете и жените са наистина различни по природа. Науката го е доказвала многократно, продължава да го прави и в момента. Изследванията за характера и особеностите на мъжете и жените винаги представляват интерес, тъй като пълното взаимно разбиране на двата пола все още е в сферата на мечтите.

Сайтът Bright Side е събрал няколко интересни и любопитни факта за мъжете и техните особености, различаващи ги от жените. Ето кои са те.

Мъжете виждат кошмарите си като истински катастрофи

Смърт, здравословни проблеми, психологически терзания са повод за поява на кошмари у повечето от нас. Но учени от Университета в Монреал установяват, че мъжете изживяват много по-трагично тези кошмари в сравнение с жените.

Три неща не можем да пренебрегнем – храната, секса и опасността

Мъжете винаги се навеждат да вдигнат предмет, а не клякат

За разлика от тях, жените инстинктивно предпочитат да клекнат, за да посегнат към падналия на земята предмет.

bulpress tv

Мъжете харесват жени със здравословно тегло

Проучванията показват, че ако сте жена с прекалено слаба фигура и изпито лице, мъжете подсъзнателно ще ви възприемат като нездрава и ще предпочетат някоя дама с по-сочни форми.

Когато мъж сложи ръце на колана си, значи търси женско внимание

Ако пред себе си имате двама мъже и единият от тях е окачил палците си на колана на панталона си, то определено се опитва да ви подскаже интереса си към вас. Ясно ще разграничите поведението на двамата мъже, особено ако другият е бръкнал в джобовете си и ви гледа равнодушно.

Мъжете предпочитат комплименти от други мъже

Смята се, че да получиш комплимент от противоположния пол е страхотен повод за гордост. Това обаче не е съвсем вярно. Както жените, така и мъжете се конкурират помежду си в много отношения. Ето защо да получиш искрен комплимент от свой конкурент си е направо триумф.

Мъжете се сприятеляват заради общи интереси

Приятелството между мъжете и жените е различно. Проучване показва, че мъжкото приятелство се основава най-вече на общи интереси, докато женското е базирано на подкрепа и емоции.

Мъжете ядат два пъти повече от жените

Техният метаболизъм е доста по-бърз от женския.

Начинът на живот на мъжете зависи от тяхното IQ

Група учени от Каролинския Институт в Стокхолм установяват, че високите нива на коефициент на интелигентност при мъжете определят дали те ще злоупотребяват с чашката всяка вечер и как ще се хранят, дали ще спортуват – изобщо всичко, свързано с начина на живот.

Мъжете лъжат два пъти повече от жените

Изследванията по темата констатират, че мъжете изричат на ден средно по 6 лъжи за разлика от жените, които лъжат средно по два пъти.

Мъжете се заглеждат по непознати жени през по-голямата част от живота си.

Източник: az-jenata.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе