Митрополит Антоний: Българинът не е загубил своята вяра

в България

Митрополит Антоний: Българинът не е загубил своята вяра


Митрополит Антоний…

Духовникът определи като мъдро решението за спирането на работата по приемането на Националната стратегия за детето. Той призова с правилните решения да се изработи полезна стратегия за българските деца.
Българинът не е загубил своята вяра, чисто статистически е дълбоко вярващ, въпросът е доколко тази вяра се живее на дело и практика. В сравнение със Сърбия, Румъния и Гърция, например, има какво още да се направи. Това каза в сутрешния блок на БНТ Западно и средноевропейски митрополит Антоний.

Западно и средноевропейски митрополит Антоний: „Работим с християнското семейство, то ще бъде здраво в духовен аспект, това е инвестиция в бъдещето, която трябва да направим всички с общи усилия”.

По думите му БПЦ е духовен мост към нашата родина за българите, които живеят в чужбина. Той призова да обичаме Бога, хората около нас и самите себе си и да поставим вярата на първо място.

За дните след Възкресение е важно да знаем, че ние живеем с радостта от Христовото Възкресение и християните се поздравяват с „Христос Воскресе”. В тези дни те трябва да бъдат изрядни, сподели още той.

Митрополит Антоний определи като мъдро решението за спирането на работата по приемането на Националната стратегия за детето. Той призова с правилните решения да се изработи полезна стратегия за българските деца.

По думите му трябва да се вземат мненията на специалисти, на църквата по тази стратегия, така че да бъде приложима. Тя засяга две поколения деца, подчерта духовникът.

За предстоящата визита на папата митрополит Антоний заяви, че БПЦ
удовлетворява всичко от програмата на Светия отец и се е съобразил с всички искания и молби.
Източник: epicenter.bg

bulpress tv

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе