Мистериозните символи от китайските планини

в Мистерии

Преди десет години фотограф любител на име Гао Шусян от гр. Ченгду, провинция Съчуан, се качил на построен наскоро фар на върха на планината в село Мато. Той забелязал нещо странно в северната част на гората, но не могъл да разбере какво е точно.

„Когато преди десет години стоях на кулата на фара и се вглеждах в далечината, забелязах, че някои дървета в гората се отличават от останалите. Те бяха подредени така, че можеше да се види изображение. Помислих си, че това е потресаващо. Но не можах да обхвана цялата картина, тъй като фарът не беше достатъчно висок“, разказва Гао пред Tencent News.

В началото на юли Гао разбрал, че може по-добре да разгледа символите с помощта на спътникови онлайн карти. Оказва се, че дърветата са образували китайския йероглиф 犇 (bēn), който означава „бягай бързо“. Той се състои от три стоящи един до друг йероглифа 牛 (niú) – в превод „крава“, „бик“. Но тези йероглифи там са много повече. И изглеждали така, сякаш стоят там като хора, хванали се за ръце.

От птичи поглед – трите символа, които е възможно да образуват китайския йероглиф, означаващ „бягай бързо“.

Този мистериозен „символ“ се е разположил на повърхността на планината от северозапад на югоизток, обхващайки повече от 1200 хектара гора.

Дървесните йероглифи изпъкват над останалите дървета. Цялата картина заема 0,6 мили (≈ 1 км) дължина и 0,3 (≈ 500 м) ширина.

bulpress tv

Средната част на изображението е най-голяма и най-сложна. Тя се състои от множество кръстове. Югоизточната част се явява най-малка и е с ширина и дължина около 9 метра.

Все още никой не може да обясни произхода и предназначението на тези природни символи

Още не е ясно кои точно йероглифи са изобразени, тъй като съществуват линии, които не влизат в състава на йероглифа „бягай бързо“.

Засега остава тайна и дали тази огромна картина е природно образувание, или е била засадена от човека.

Гао е открил също, че това изображение се намира на 30 градуса северна ширина, където се появяват голям брой неразгадани загадки на природата.

Източник: sharebg.eu



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Мистерии

Отидете горе