Любовта в цитати от Маркес

в Любопитно

Любовта в цитати от Маркес е магия, пламнала жарава и неповторима непосредствена лирична песен. Маркес е писател, който остави незаличима следа в света на литературата със своя магичен реализъм.

Той, като един майстор художник на текста, ни въвежда в свят от живи картини и образи. Тъй, като статията ни е по-скоро за най-великото и променливо чувство на този свят, а не за писателя – то направо ще преминем на едни от най-великите му цитати за любовта писани някога.

Любовта в цитати от Маркес

„Обичам те не заради това, което ти си всъщност, а заради това, което ме караш аз да бъда, когато съм с теб.“ – любовта има великата сила да променя неусетно хората. Всеки влюбен става малко по-добър, малко по-търпелив, по-тактичен и много по-отворен към малките неща в живота. Няма, как да не се съгласим с Маркес, че любимия ни променя, дори и косвено и именно това е любовта, промяната към по-доброто ни Аз, подтикнати от нечие друго несъзнателно влияние. В любовта има два варианта, тя или е пагубна и изкарва всичко най-лошо в нас или е блага и изкарва на показ най-добрите ни качества. Никой не знае, на коя любов ще попадне в живота си!

 

„Никога недей да плачеш, защото една любов е свършила, напротив усмихвай се, защото изобщо си имал щастието да я изпиташ.“ – чувството да си влюбен, да бъдеш обичан от някой друг. Чувството, че си важен за някой и света му си ти, е неописуемо. Когато една любов приключи света ни се сгромолясва, но това понякога е неизбежно. Наместо да тъжим, което често правим и да съжаляваме – още по-лошия вариант, е добре да сме благодарни, че сме били щастливците да усетим любовта. Да я усетим, както никой друг не я усещал и да запазим този топъл спомен в сърцето си с цялата му светлина и тъмна горчилка. Винаги ценете всяка любов, независимо, че вече е приключила. Това е то Любовта в цитати от Маркес.

„Дори и в най-тъжните мигове, никога не губи усмивката си. Кой знае, може точно в този момент някой да я забележи и да се влюби в теб или първо в нея.“ – и от това по-позитивно и уникално отношение към живота, едва ли има. Усмивката ни е ключа към всяко сърце, дори и най-коравото и каменно сърце се разтапя рано или късно от една искрена и прекрасна усмивка. Не спирайте да се усмихвате, защото само така дарявате щастие и го получавате в замяна.

bulpress tv

„Винаги е добре и трябва да правиш това, което чувстваш и да казваш това, което мислиш.“ – любовта приема и почита само и единствено истината. Лъжата, притворството и фалша за нея са пагубни. Капка по капка една любов умира, когато лъжата се намести между двама души и в отношенията им. Понякога е по-добре да кажеш истината, независимо от последствията, защото рано или късно нещата си идват на мястото. Интуитивно чувствата ни, ни водят към правилната посока, когато ги пренебрегваме, често вървим в грешната такава.

„В този свят всеки е само един човек, но в очите на влюбеният в него той е целият свят.“ – надали не го знаете, ако сте истински влюбени. Колкото и годините да отминават, чувстват да улягат и времето да си казва думата, истинската любов няма срок на годност. Тя винаги е така дълбока, просто приоритетите й се изменят, както и ние самите. Ако веднъж сте били целия свят за някого, то това винаги ще си остане така, дори и той самият да не го признава. Любовта в цитати от Маркес е проникновение.

„Винаги съществува утрешния ден и ни дава възможност, за да направим нещата, които не сме направили добре, този път както трябва. Но, ако утре не съществува и сме направили грешка, то нека направим така, че да кажем на човека до нас, колко силно го обичаме и никога няма да го забравим.“ – с този последен цитат от Любовта в цитати от Маркес искаме да завършим. Той по един уникален начин ни напомня да не пренебрегваме любимия си, да му напомняме, че е важен за нас и никога огъня в душата ни няма да спре да гори за него. Кажете обичам те днес, сега и тази секунда!

Източник: sharenacherga.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе