Карнавалът в Рио де Жанейро – едно от най-известните шоута в света

в Любопитно

Карнавалът в Рио де Жанейро – това е едно шоу , което е от най-известните в света. Той обикновено се провежда в края на зимата или началото на пролетта. Какво в този карнавал привлича хората от цял свят така, че да прославя Бразилия?

Разбира се, техните екзотични костюми, дивите танци, общото забавление, ярките представления и уникалната музика.

Този карнавал е феномен, уникален за Бразилия. Някои хора вярват, че трябва да го видят на всяка цена, най-малко веднъж в живота. Първият карнавал се е провел през 1723. Историците смятат, че обичаят на Карнавала в Рио де Жанейро е пренесен от колониалисти от Португалия , които управлявали в Бразилия по това време. Празненствата по улиците били посветени на местен празник, подобен на други карнавали, които се провеждат преди Великия пост.

История на Карнавала

Други европейски страни като Италия и Франция вече са взаимствали от ярките и цветни костюми на бразилците за своите карнавали. Но горещата страст и безразсъдното забавление е типично само за бразилския темперамент. Бразилците се подготвят за това велико за тях събитие в продължение на една година.

Училища по самба

bulpress tv

Карнавалът придоби популярността си по време на състезание на самба училищата. Тези самба паради се провеждат във всяка от четирите вечери на фестивала в Рио де Жанейро. Това шоу изглежда наистина грандиозно , благодарение на талантливите хореографи и танцьори, показващи костюми и оригинална музика. Самба училищата са напълно автономни и по този начин принадлежат към различни общности на Рио. Всяко от тях има свои собствени танцьори, хореографи и музиканти. Костюми , реквизит , музика и танци се създават от нулата. Всяка година шест основни самба училища участват в парада. Те имат на разположение за своите изпълнения 80 минути и като цяло продължителността е около 10 часа. Танцовите представления се провеждат последователно , като се започне с най- неопитните училища и завършва с представянето на училището , което е спечелило през миналата година.

Място на провеждане на карнавала

В миналото фестивалът в Рио де Жанейро се провеждал по улиците на града. После, след като целият свят се втурнал да види бразилското чудо , събитието се премества в Самбодром – огромно бетонно здание, в средата което има широка алея, а около нея се извисяват трибуни , които могат да поберат 80 хиляди зрители. Всички училища по самба излизат от единия край на алеята и докато стигнат до другия, зрителите могат да се насладят на горещите им зрелищни танци по около 80 минути.

Карнавал в Рио де Жанейро

Фестивалът започва в петък. В същия ден се провежда и детски карнавал. През останалите дни действието се развива през нощта. Зрителите започват да се настаняват на стадиона в 19:00 , а самото събитие започва не по-рано от 21:00 часа. Парадът продължава до 05:00 ч., така че преди да отидете на Самбодром си струва добре да си поспите. Щастливците, които са там, ще се радват на ослепителен спектакъл с екзотични и секси костюми, шум, светлина и блясък .

За щастие, можете да се забавлявате и по улиците на града, където няма нужда да плащате входна такса. Безплатното шествие по улиците на града обикновено започва от всяка негова точка и се насочва към Прайя-да-Ипанема. Веселбата продължава през всичките четири дни, от вечер до сутрин .

Това велико събитие наистина си струва да се види!

Източник: pepatabakova.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе