Какво трябва да ядем при гъбични инфекции

в Здраве

Редица фактори могат да причинят гъбични инфекции (Candida), основните от които са: полов акт, постоянна употреба на стероиди и антибиотици, а също и консумацията на неподходящи храни. Ако се чудите какви храни трябва да ядете, за да се предотвратят гъбичните инфекции, то тази статия е за вас.

Храни богати на витамин С и витамин Е – изследователи от медицинския колеж Алберт Айнщайн в Бронкс са установили, че консумирането на храни, богати на антиоксиданти като витамин С и витамин Е може да помогне на жените да станат по-устойчиви към гъбичките.

Затова трябва да се консумират много ягоди, боровинки, както и ядки, семена, за да се набавят тези витамини. Витамин С стимулира естествените защитни сили на организма, за да спре развитието на гъбичните инфекции.

Витамини от Б-групата – те се съдържат в пълнозърнестите храни, мляко, пилешки дробчета, яйца, зърнени каши и т.н. Стойте далеч от рафинираните зърнени храни, тъй като те повишават киселинността в тялото, което води до появата на различни инфекции. Храни, богати на витамини от група Б са:

1. Кафяв ориз
2. Киноа
3. Овесена каша
4. Пшеничен зародиш
5. Семена от соя
6. Риба

Подправки – много подправки като карамфил и канела са важни супер храни за предотвратяване на гъбичните инфекции. Можете да добавите канела към кафето си, вместо захар.

Храни, богати на омега-3 есенциални мастни киселини – такива храни, като например риба, ленено семе и орехи помагат в борбата с възпалението, което е водеща причина за развитието на гъбична инфекция. Опитайте да включите тези храни, особено дива сьомга, като част от вашата здравословна диета. Освен това можете да приемате натурални добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини.

bulpress tv

Лимонов сок – той е пълен с витамин C, който се бори с гъбичната инфекция. Добавете лимонов сок, към водата си и пийте най-малко по 3 до 4 чаши на ден.

Джинджифил – един от най-добрите варианти за борба с възпалението в тялото. Добавете джинджифил в топла вода и оставете да ври за няколко минути. Изстискайте половин лимон и пийте този чай два пъти дневно, за да се преборите с гъбичните инфекции.

Кокосово масло – то може да се използва за най-различни здравни проблеми. То съдържа противогъбични и антибактериални свойства, които се борят с гъбичките. Каприловата киселина в маслото буквално убива гъбичните клекти. Кокосовото масло може да се прилага външно и вътрешно.

Източник: zdraviste.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе