Искате да сте свежи? 5 здравословни напитки за отслабване и детоксикация

в Здраве

Храната и напитките оказват значително влияние върху нашето настроение, външен вид, стройна фигура и здравето като цяло.

Ако искате да сте жизнени и да имате младежко излъчване, т.е. да се отървете от излишните килограми и да прочистите организма от токсините, вижте следващите 5 напитки.

Водата, кафето, зеленият чай, какаото, червеното вино и млякото помагат за отслабването.

Вода за хидратация
Водата е най-обикновената, най-естествената и най-евтината напитка и тялото ни има огромна нужда от нея. Достатъчно за хидратация на организма на ден са около 5 чаши вода, което възстановява енергията и прави кожата свежа и мека. Една чаша вода преди хранене намалява апетита и по този начин ви се яде по-малко количество храна.

Кафето е естествен антиоксидант
Някои от нас обичат кафе, а някои не пият, но всички ние трябва признаем едно нещо: кафе е чудесен антиоксидант и помага за изгаряне на калории. Пийте една до две чаши кафе на ден, за да се изчиства организма от токсини, за намаляване на риска от болестта на Алцхаймер, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Кафето е полезно за нашата кожа като ѝ възстановява свежестта.

Зеленият чай изчиства организма
Зеленият чай е отличен за пречистване на тялото. Тази древна билка предпазва клетките в организма и действа като антиоксидант, възстановява енергията, намалява апетита и помага при освобождаването на излишните калории като ускорява окисляването на мазнините. Полифенолите от зеления чай ни предпазват от възпаление, причинено от UV радиация, която може да предизвика някои кожни заболявания.

Какаото е естествен антиоксидант
Какао на прах или сурови зърна са един от най-силните видове храни в света. Какаото съдържа повече антиоксиданти от зеления чай и червеното вино. Тези антиоксиданти са от голямо значение за организма – за общия растеж при децата и развитието на нови мускулни влакна. Антиоксидантите на този вкусен плод ни предпазват от заболявания и защитават нашата ДНК от свободните радикали, които са основната причина за стареенето.

Червеното вино подмладява
Една чаша червено вино е наистина ценно за организма. Червено вино предпазва кръвоносните съдове, намалява нивото на холестерола и стреса и снабдява организма с 40% повече антиоксиданти, които тялото произвежда. То предпазват организма от преждевременно стареене, което означава, че червеното вино е нашият мощен съюзник в диетата. Когато тази съставка се намира в кръвта, мастните клетки изпадат в стагнация по време на зреене.

bulpress tv

Млякото помага за отслабването
Млякото е най-известно със своите минерали (калций и фосфор). Тези минерали поддържат здравината на костите и костната структура. Калцият от млякото се усвоява по-добре от организма от калция от други хранителни продукти. Мляко облекчава симптомите на ПМС, помага за предотвратяване на мигрена при възрастните, затлъстяването при децата, помага за отслабване, особено в областта на корема. Богатите на калций млечни продукти оказват влияние върху по-бързото усвояване на мазнини при хранене.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе