Закон за мълчанието – Омерта на властта

в България

Закон за мълчанието – Омерта на властта


Стефан Пройнов и Миролюба Бенатова: Написаха Закон за мълчанието. Чадър за властта
Миролюба Бенатова написа остър пост по повод новия закон и създаването на държавен орган за цензура на медиите,
който на практика ще откаже всеки журналист да пише критични материали срещу, когото и да е, защото глобите са от порядъка на 20 милиона и 4 % от оборота на медията.
Управляващите използваха и изкривиха по свой вкус и в свой интерес изискванията за лични данни от ЕС, като българските законотворци сътвориха инструмент, с който напълно да контролират и да имат право да наказват всеки, който пише нещо, което не им харесва.

Законът вероятно може да се прилага и за коментари и постове във „Фейсбук“, които рушат „доброто име на засегнатите“, съобщава Petel.bg
Ето какво пише Бенатова
Закон за мълчанието. Чадър за властта.

Но не пише, че лъжите за някого ще се наказват. Само, че неудобните истини ще излизат все по-трудно.

Защота са травмиращи за “крехките” обитатели на върха. От край време почти никаква проблемна информация не вижда бял свят. Или се наказва с кафява помия от жълтите официози. Сега ще е законно и с юридическа манта.
И не, това не е по европейска директива. Това е дяволът, който чете евангелието.
Източник: bultimes.bg 

Стефан Пройнов ги сравни с Омерта !

В Украйна си имат министерство на Истината, което цензурира всички медии, кино и телевизия ! Защо да нямаме и ние такова министерство създадено от ГЕРБ?
Целта е всички журналисти да бъдат подчинени или унищожени ! Критиката е забранена, а войната срещу фалшивите новини е само повод за разчистване на сметки !

Скоро новините ще са само тези, които ги устройват и всичко ще е цветя и рози !
И така законът за мълчанието прилича на закона на Сицилианската мафия Омерта, който обикновено касае мълчанието относно престъпление или обстоятелствата, свързани с него, по начин да възпрепятства издирването и предаването на правосъдието на виновния, и обикновено е резултат на преки интереси или страх.

Омерта

bulpress tv

В този смисъл се използва и като правен термин. С времето е придобил значението и понякога се използва и като солидарност между престъпници в по-общ смисъл.

Днес правителството и опозицията приличат по-скоро на мафия в престъпен сговор, отколкото на политици !
Политикоикономическата мафия иска спокойно да граби страната, а свободата на словото се превръща в историческо понятие!

Виж още публикации на bultimes

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе