Закинтос – част от самото царство на Одисей

в Любопитно

Закинтос е името на третият по големина в местонахождението на Йонинските острови в Йонинско море. Този остров е частица, част от Република Гърция. Площта му е точно 410 квадтратни километра, с дължина на крайбрежната ивица именно около 123 километра. Закинтос е именно един от номите на Гърция.

Населението на Закинтос е 41 472 според статистиката от 2005 година.

Неправилен триъгълник е формата която притежава остров Закинтос. Нос Скинари се слави като най-северната част на острова, като най- югоизточна част е прострян заливът Лагана, той е разположен именно между два вида полуострови, наречени Маратая за западната част и Геракас за източната част. Нос Маратая е най-южната част , разположена на едноименния полуостров Закинтос. Нос Племонари се намира в най-западната част а една от най-източните точки е нос Василикос.

Името на острова произхожда от Дардан. Дардан е легендарен аркадийски вожд. Именно неговия син е бил с името Закинтос. Имената от премикенси произход или пелагийски произход за именно тези, завъшващи на – тос. Омир посочва , че острова е залесен с гори, споменавайки името му. Островът Закинтос е бил част от самото царство на Одисей. Той е взел участие именно в Тоянската война с дванадесет кораба. В историята Закинтос става известен именно с това, че е създавал нова държава с форма на управление като демокрация. П

По време на Персийската война, Закинтос останал неутрален, а в Пелопонеската война участвал като съюзник на Атина, подкрепял я борел се рамо до рамо с нея, в една обща кауза.

Източник: статии.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе