Проф. Милтън Уейнрайт: загадъчна капсула е донесла живота на земята

в Мистерии

Британският микробиолог проф. Милтън Уейнрайт от Шефийлдския университет във Великобритания е убеден, че животът на Земята е бил целенасочено внесен отвън в специална капсула. Проф. Уейнрайт твърди, че е открил такъв загадъчен „извънземен контейнер”. Дори е разпространил снимка от откритата от него капсула в момента, в който отделя ДНК „сълзи”.

Предистория

През 1865 г. германският учен Херман Рихтер издига теорията за „междузвездното осеменяване” (панспермия). Според нея първите спори на микроорганизми са паднали на Земята от Космоса с метеорити или самопроизволно под натиска на светлината. Теорията на Рихтер обаче не била посрещната с възторг от научните среди. Според тях студеният Космос не оставя на живата клетка никакъв шанс да оцелее в междузвездното пространство. Първият от убийствените фактори е смъртоносният студ – 220 градуса под нулата. Зародишът на живота трябва да пътува в такъв ужасен мраз на една, не две, а десетки хиляди години, преди да му се удаде щастлив случай.

Освен това преди да попадне на повърхността на Земята, метеоритът лети през атмосферата, нагрявайки се до нажежаване. Повечето метеорити изгарят, без да достигнат повърхността на нашата планета. Какъв живот може да оцелее в този огнен ад?!

За първи път се заговаря за това през 1969 г. когато екипажът на „Аполо 12” доставя на Земята части от претърпяла авария на Луната сонда „Сървейър-3”. Изненадващо по елементите на сондата са открити бактерии, които при поставянето им в хранителна среда оживели и започнали да се размножават. Пребиваването им в продължение на три години на повърхността на Луната изобщо не се отразило на тяхната численост! След това в Космоса били открити повече от 140 всевъзможни органични молекули.

През 2014 г. германски и швейцарски учени извършват експеримент, при който се имитират условията на пребиваване на микроорганизмите в Космоса и по време на преминаването на носителя-метеорит през плътните слоеве на атмосферата. Тези изследователи са категорични, че редица бактерии са успели да оцелеят.

През 1973 г. британския микробиолог проф. Франсис Крик издига теорията за „насочената транспермия”. Според нея „осеменяването” на Земята е станало в резултат на целенасочената дейност на извънземен разум, а зародишите на живота попадат на нашата планета заключени в специални „контейнери”, за да бъдат предпазени от вредните действия по време на пътешествието си.

Откритието

bulpress tv

И ето сега проф. Уейнрайт твърди, че такова доказателство най-накрая е открито. Групата, ръководена от него, се занимава с изследване на стратосферата от дълго време. През 2014 г. в проби, доставени от сонди на височина 27 км, с шокиращо удивление той и екипът му открили микроскопични метални топчета, подобни на мъниста. След като извършили някои манипулации с тях, топченцата започнали да отделят загадъчно вещество във вид на сълзи, което дало положителен резултат на ДНК-теста. Проф. Уейнрайт е уверен, че попаднала в ръцете му „капсула”, пълна с колонии микроорганизми, е един от многобройните контейнери, които разнасят живота из цялата Вселена. Ако той е прав, значи ли това, че някакъв висш разум е замислил нов мащабен експеримент и се опитва да донесе на Земята нови форми на живот? И дали няма да реши да приключи проекта „Човечество”.

Източник: tretavazrast.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Мистерии

Отидете горе