Деница Златева: Цената на газа падна драстично, газът за България е осигурен… НО и цените на стоки от първа необходимост поскъпват драстично!

в България

Деница Златева: Цената на газа падна драстично, газът за България е осигурен... НО и цените на стоки от първа необходимост поскъпват драстично!
Намалението на цената на газа за този месец е с 29%, а цената за месец ноември ще бъде 166 лева и 14 стотинки, или намалението спрямо септемврийската цена, която беше 353 лева, е 53% или близо 187 лева.

Това заявихме и това е благодарение на тръжните процедури, които дружеството направи.

Драстично е падането на газа, драстични са разликите в отстъпките, на които се е купувал природния газ преди и които са оферираха в момента.

По време на търга отстъпките са между 7 и 10 пъти по-високи, включително и от доставчика, който беше предложил седемте танкера.

Закупихме един танкер, тъй като нямаше слотове и осигурихме само един слот, но ако бяхме приели тогава офертата за тези танкери, за трите, тъй като четирите бяха с подусловия, със сигурност щяхме да платим няколко десетки милиона лева повече, сравнено с офертата, която получихме на този търг.

Казано по друг начин, ако едно семейство в апартамент от 110 квадратни метра, е плащало 353 лева на месец за отопление, щеше да плаща месечно 700 лева.

Сега след намалението и цената, която договорихме, благодарение на тръжните процедури и доверието, което показаха към нас нас доставчиците, отоплението е 350 лева за такъв апартамент.

Газът за България е осигурен. Нашата цел е сигурни доставки на газ на приемливи цени и мисля, че го правим, допълни Златева.

Източник/ци: Petel.bg – новини – Деница Златева: Цената на газа падна драстично, газът за България е осигурен

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе