Големите женски заблуди от сериалите

в Любопитно

Ще се появи принцът на бял кон и ще ме спаси

Как е във филмите – глуповата, грозничка, дебеличка, ама като среща Него и… край! Щом в нея се влюбва принцът (може да е просто средна ръка милионер), тя се превръща в красив лебед.

Да, бе, да се чудиш на принца за какво му е трябвала глупава и грозна патица. Животът е доста по-сложен. Ако сте комплексирани и с ниско самочувствие, няма какво да чакате принцове с коне и поршета. Трябва сериозно да се захванете със самата себе си и вместо да въздишате с героинята и да хрупате пуканки – започнете диета, идете на фитнес, прочетете книга. А ако се запишете и на някакъв курс, може да срещнете мечтания мъж.

Всички неприятности рано или късно сами свършват

В края на сапунката обикновено лошия или го гръмват, или става бял и добър и всички са щастливи. Младите се събират и внезапно се оказват богати – я зестра, я наследство. На вас обаче това няма да ви се случи. Проблемите в живота ни идват независимо от социалния статус, банковата сметка или семейното положение. Те се трупат на собствената ни глава, докато собственоръчно не намерим начин да ги решим.

Доброто винаги побеждава злото

Злодеите в сериалите винаги си понасят заслуженото. Ако останат живи, гният в затвора или се разоряват.
Не разчитайте особено на такава развръзка в реалния живот. Край нас е пълно с агресивни, лицемерни и неуравновесени хора, от които често зависим. Не трябва да се примиряваме, а да търсим решение как да се предпазим максимално от колегата интригант или авторитарния шеф.

bulpress tv

Всичко зависи единствено от мен

“Стига силно да искам – мога да бъда кралица, астронавт, водолаз. В най-лошия случай, мога да завъртя собствен моден бизнес, вместо да стоя цял ден на щанда.” Хубаво е да вярвате, но освен желание трябват и действия. Нещо повече – тези действия трябва да са съобразени с даденостите. Няма как да станете водолаз, ако имате проблеми със сърцето. Няма как да въртите голяма компания, ако сте завършили само гимназия. Съобразявайте мечтите си с реалността.

Красотата означава успех

Даже в полицейските сериали главната героиня непременно е дългокрака хубавица. Да сте гледали филм, където директорката на банката или талантливата докторка да не е сексапилна? Което води до логичния извод – за да успееш, достатъчно е да си красива.
А всъщност много по-важни са компетентността и упоритата работа. Е, красотата не пречи, но никой шеф няма да ви повиши, ако сутрин старателно закъснявате за работа заради посещенията при фризьора.

Източник: retro.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе