Гешев с извънреден ход, ето какво поиска от председателя на Народното събрание

в България

Гешев с извънреден ход, ето какво поиска от председателя на Народното събрание

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители

във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Изслушването е поискано на основание чл. 26 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, който предвижда обсъждане с народните представители

на дейността на прокуратурата и разследващите органи, включително при възникнали затруднения в осъществяване на функциите им.

Главният прокурор посочва, че изслушването следва да се проведе при закрити врата предвид съдържаща се в досъдебните производства чувствителна информация.

В писмото се подчертава, че защитата на независимостта на съдебната власт е неразривно свързана с прозрачността и сътрудничеството с другите власти.

Откритият диалог би спомогнал за утвърждаване на европейските стандарти с цел гарантиране

bulpress tv

на стабилност и справедливост за обществото, посочва Иван Гешев.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе