Военнослужещ граничар трогна цяла България с постъпката си на браздата! (СНИМКИ)

в България

Военнослужещ граничар трогна цяла България с постъпката си на браздата! (СНИМКИ)
Благородна постъпка на военнослужещ от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който охранява държавната граница.

На 3-ти септември 2022 г. ефр.Иван Димитров от 31 механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада намира платнен чувал с икони.

Военнослужещият се разхождал на около 200 м. северозападно от комплекс „Божура“ в близост до град Средец и забелязал дясно от пътя платнен чувал, който видимо бил пълен. След като отваря чувала ефр. Димитров вижда, че вътре има 5 броя православни икони, опаковани по отделно в айрофолио. Иконите са стари ръчно рисувани, дървени като някой от тях са надписани и може да се видят имената на автора, за кого са изработени, също се разчитат и години – 1888 г. и 1892 г.

Военнослужещият веднага докладва за намерената необичайна находка на прекия си началник и двамата придават в РПУ „Средец“ чувала с иконите.

Ефрейтор Иван Димитров е от групата военнослужещи, които изпълняват задачи по охрана на Държавната граница с Република Турция съвместно с органите на ГД „Гранична полиция“, в района на ГПУ „Средец“.

    

Източник: Глас



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе