Българският президент заяви, че санкциите срещу Русия могат да ударят сериозно бизнеса

в Свят


Румен Радев подчерта необходимостта да се мисли за последствията от подобни мерки
7 юни 2019 г.
Сент-Петербург, 7 юни. / Тас /. Анти-руските санкции могат да причинят сериозни вреди на бизнеса, необходимо е да се мисли за последствията от такива мерки.

Това заяви българският президент Румен Радев в петък на пленарна сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

„Аз лично не гласувам [за санкции срещу Русия на заседанията на Съвета на ЕС], защото българският министър-председател представлява [на срещи] страната“, каза той. „България е част от разбирането на ЕС, а именно: санкциите са насочени към промяна на политиката [ RF], за де-ескалиране на напрежението [конфликт в Украйна]. “
„Но всеки, който планира да наложи санкции, трябва да помисли и за последствията“, каза Радев. „Разбира се, бизнесът може да пострада сериозно в някои области.“

Според него санкционните мерки са несправедливи, защото „те не ударят по политиците, а влияят на обикновените хора“. „Санкциите, мога да кажа от нашия опит, могат да доведат до черен пазар и организирана престъпност“, обобщи българският лидер.
Източник: tass.ru

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Свят

Отидете горе