Богомил Николов: Фолио зад радиатора и загряване на бойлера наполовина помагат да пестим енергия

в България

Богомил Николов: Фолио зад радиатора и загряване на бойлера наполовина помагат да пестим енергия
Проветряване с широко отваряне на прозореца, но за кратко, загряване на бойлера наполовина,

пускане на пералня на по-ниски градус помагат за пестене на енергия, заяви пред БТВ Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“.

„Покриването на радиатора е лоша идея. Добра идея е да сложим фолио зад радиатора, не трябва да спираме изцяло отоплението, когато ни няма вкъщи, трябва да го намалим до възможния минимум, защото рязкото изстиване и рязкото затопляне не е енергоефективно“, добави той.

„Има няколко фактора, които вероятно влияят на инфлацията. Един от тях е изместването на логистичните вериги във връзка с войната.

Друг фактор е, че увеличихме дефицита в бюджета последните две години – т.е. харчим повече, отколкото имаме и това неизбежно също подхранва инфлацията“, обясни той.

По думите му пестенето е неизбежно.

„Очакваме с новия държавен бюджет да бъдат изчислени гласувани компенсации“, каза още Богомил Николов.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе