Амулети с животни пазят от магии

в Любопитно

Фигурките на животни са се приемали с особена почит от хората още в древни времена. Предците ни са вярвали, че те не просто олицетворяват външния вид на даден представител на животинския свят, но и носят неговите качества. Затова ги поставяли в домовете си или ги носели със себе си като амулети. Освен че носят късмет, накитите са щит и за черни магии. Сред най-предпочитаните талисмани е лъвът – символ на силата, красотата, борбения дъх и смелостта. Талисманът с форма на елен пък се приема като магическо средство за привличане на пари. Жабата е символ на богатството, вътрешната красота и плодовитостта.

Пеперудата символизира красотата, женствеността и свободата. Фигурките, които пресъздават нейния образ, носят късмет на дамите, които искат да повдигнат самочувствието си и да привлекат вниманието на противоположния пол. Това изящно животно въплъщава качества като грациозност, красота и величественост.

Фигурката на антилопа се препоръчва на дамите, които се занимават с балет, танци или някакво друго изкуство, изискващо пластичност, очарователност и великолепие. Статуетка, изобразяваща кон, се препоръчва на дамите, които са срамежливи, плахи и неуверени. Смята се, че той ще им донесе сила, воля, смелост и ловкост да изразят позициите си и да ги отстояват. Талисманът във вид на котка отново вдъхва самоувереност на дамите. Той обаче спомага и за тяхното по-бързо задомяване, тъй като писаните се възприемат като символ на домашен уют.

Фигурките на костенурка са отличен талисман за лекомислените, избухливи и опърничави дами, които вземат необмислени решения, а после съжаляват за тях. Това животно ще ги дари с мъдрост, спокойствие и хармония. Ще им помогне по-бързо да пораснат и улегнат. Щъркелът е божествена птица, която се свързва с появата на новия живот и семейния уют. Картинките и фигурките, изобразяващи пернатото животно, ще донесат успех на жените, които желаят да открият съпруг и по-бързо да станат майки.

Източник: retro.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе