Универсални стратегии за самоусъвършенстване

в Самоусъвършенстване

Независимо от вашата сфера на работа, има някои стратегии за успех и самоусъвършенстване, които са универсални. Независимо дали сте студент по право, медик, инвестиционен банкер, спортист или стажант, ако искате да се придвижвате напред, трябва да се стремите да се качите на върха на хранителната верига. Ето и девет съвета как по-бързо да се придвижите към успеха:

1. Започвайте деня си с увереност. Ако искате да сте най-добрите в играта, вие трябва да започвате деня си с енергия. Това означава не просто да се събудите и да отидете на работа, а да бъдете максимално подготвени за деня. Най-доброто време да се подготвите е вечер преди лягане. Винаги преди да заспите, си правете план за следващия ден, премисляйки най-важните стъпки в него.

2. Задълбочете се в процеса на работа. Уважавайте и обичайте този процес. Нещата, които се постигат лесно, обикновено не си струват. Обществото и медиите често подчертават постиженията на хората, без да споменават изтощителните процеси, които са довели до тях. Това поставя една фалшива представа в съзнанието на хората, че успехът се постига лесно. Истината е, че можете да постигнете много, но само ако се съсредоточите върху процеса на работа, опитвайки се да го усъвършенствате. Фокусирайте се върху крайните резултати.

3. Преодолявайте трудностите, а не се вторачвайте в тях. Независимо каква е вашата професия, нормално е да се сблъскате с трудности. Не е реалистично да очаквате всичко винаги да върви гладко – напред и нагоре. Въпросът е да не се обезкуражавате от трудностите, а да се опитвате да преминавате през тях с гордо вдигната глава.

4. Намерете си ментор. Менторите могат да бъдат изключително полезни – те ще ви помогнат при вземането на важни, но трудни решения; могат да ви насочат към правилния път; да ви държат мотивирани и ангажирани с работата; да ви дадат добри примери и т. н. Можете да използвате техните грешки и успехи като отправна точка за посоката, към която сте тръгнали.

5. Гледайте винаги да сте с едни гърди пред конкуренцията си. Ако наистина искате да бъдете сред най-добрите, трябва да работите повече, да бъдете по-добър, по-бърз и по-силен от всеки, с когото се конкурирате. Винаги ще има хора, които ще ви дебнат зад ъгъла, чакайки ви да направите гаф. Не им позволявайте наистина да ви хванат в момент на слабост. Бъдете еталон за служител с перфектна работна етика.

6. Целете се към високите върхове. Ако искате да постигнете успех, трябва да разширявате своите граници, а не да си поставяте ограничения. Можете да създадете своя собствена реалност. Ако смятате, че вашите граници са реални, те ще бъдат истински. Ако смятате, че вашите граници са временни бариери, които само чакат да бъдат съборени, значи наистина ще успеете да ги разбиете на парчета и да продължите да се движите напред по пътя си.

bulpress tv

7. Превърнете своите слабости в силни страни. Ако искате да станете най-добрия в занаята си/в професията си, ще трябва да ограничите до минимум слабите си страни. Ако чувствате, че в нещо не сте достатъчно добър, фокусирайте се върху премахването на тази своя слабост.

8. Не се плашете от болката. Има едно погрешно схващане, че болката е нещо лошо. Хората се опитват всячески да я избегнат, без да осъзнават, че болката много пъти е полезна. Тя дава възможност на човек да расте. Ако човек надживее болката си или своя дискомфорт, той ще успее да премине от другата страна – от тази на успеха. Пък и болката винаги е временна, а ако се откажете заради нея, ще съжалявате вечно.

Източник: tialoto.bg

Виж още публикации на bultimes

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Самоусъвършенстване

Косово и Крим

Косово и Крим

Косово и Крим   Два свята на християни и мюсюлмани – единият
Отидете горе