Студен душ за учениците от Денков. Решено е!

в България

Студен душ за учениците от Денков. Решено е!
Медицинската бележка за учениците става електронна още от тази учебна година, съобщи министър-председателят Николай Денков

Едва ли има човек, който като ученик да не е носил извинителна бележка от лекаря. Било то фалшива. За да прати отсъствията от час от графата „неизвинени“ към „извинени“.

Или поне да е ставал свидетел на покупко-продажбата на на ценните хартийки. Е, тази романтика вече окончателно става в миналото. Решено е!

Медицинската бележка за учениците става електронна още от тази учебна година, съобщи министър-председателят Николай Денков.

Това стана ясно от отговорите му на въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

Стоп
Досега учениците задължително носеха в училище хартиена медицинска бележка, след като са отсъствали от часовете заради боледуване.

Денков посочи, че често се правят злоупотреби с медицинските бележки и че след като те влязат в електронния регистър, това вече няма да бъде възможно.

Работи се за ускоряване на електронизацията на процесите в здравеопазването, което да спре източването на пари, като случая в Пловдив.

„Ако някой от ваше име напише здравна услуга, ще получите съобщение. Няколко медийни разследвания показаха това? Да, ще се изсветлят практики, които гълтат пари“, заяви премиерът.

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе