Спасителите на Сашко: Намерихме го мръсен, изтощен и гладен

в България

Спасителите на Сашко: Намерихме го мръсен, изтощен и гладен
Вече е ясно какво е било състоянието на 12-годишния Сашко, който бе открит в планината днес.

Говорят хората, които откриха изчезналия Александър от Перник.

Ето какво казаха те пред журналисти преди минути. Мъжете са от клуба по делта и парапланеризъм от Перник.

„Намерихме го мръсен, изтощен, гладен. Планината може да бъде и майка, и мащеха. В случая е била майка. Цялата планина тук е труднопроходима.

Било е много трудно и на хората, и на кучетата. Респект към детето – то е боец и само се е борило, кораво дете е! Не правете конспирации, никой не иска пари.“

„След като го видях, 5 секунди стоях и го гледах, не можах да повярвам. Завихме го, свалихме му мокрите дрехи, дори дъждът може да му е помогнал. Всичко това е от желанието му за живот, намерено е в едно дере“, каза още спасителят, пише varna24.bg.

По отношение на оцеляването – знаехме, че той може да издържи и дни в планината.

Нямаме информация някой да го е приютил и държал. Това коментира старши комисар Павел Млеканов след намирането на 12-годишния Александър, пише nova.bg.

В момента Сашко е в болница в Перник, където го преглеждат и му правят изследвания.

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе