Социологът Ганев: Има само един вариант за съставяне на кабинет

в България

Социологът Ганев: Има само един вариант за съставяне на кабинет

Социологът от „Тренд“ Димитър Ганев обяви, че има само един вариант за съставяне на редовно правителство.

„Струва ми се, че има две червени линии, които няма да се прекрачат. Първата червена линия е, че „Продължаваме промяната“ няма да подкрепят първи мандат, а втората червена линия е, че ГЕРБ няма да подкрепят правителство на „Продължаваме промяната“ с втори мандат, ако е с политически лица“, каза в „Лице в лице“ по бТВ Ганев.

„По тази логика, ако можем да имаме редовен кабинет, аз лично виждам само една опция, и той е да се направи компромис от ГЕРБ, и да се договори правителство с втория мандат, и да се направи компромис от страна на „Продължаваме промяната“

и „Демократична България“ във втория мандат да се предложи кабинет, който в който да не фигурират ярки политически лица.

Това според мен е единствения вариант, върху който може да се постигне някакъв компромис между първите две политически сили да се излъчи редовен кабинет. Аз лично друга опция не виждам“, добави Димитър Ганев.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе