Сензационен обрат в НС, всички са в потрес, ето какво се случи! СНИМКИ

в България

Сензационен обрат в НС, всички са в потрес, ето какво се случи! СНИМКИ
Изборът на председател на Народното събрание се отлага за след Великден.

Председателстващият заседанието Вежди Рашидов обяви, че следващото заседание ще е в сряда в 10 часа.

След фалстарта с избора на председател на 49-ото Народно събрание и днес продължават разговорите по законодателните приоритети на парламентарните сили. Вчера стана ясно, че изборът на председател на практика ще зависи от тях.

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че иска да направи правителство с ПП-ДБ.

“Имаме много ясни задачи – правителство между тези две партии, правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов. Днес ще направим 2 комисии от двете групи – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ – правна и финансово-бюджетна, за да разгледаме бюджетна програма. Нашият основен приоритет е правителство между ГЕРБ и ПП. Готови сме на много компромиси”, заяви Бойко Борисов.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков заяви, че се надява да бъде направена следващата стъпка с излъчване на работни групи от ПП-ДБ и от ГЕРБ, които да обсъдят заложената като основа законодателна програма, за да се прецени дали вариантът с ротационното председателство на НС може да сработи с реален смисъл.

В отговор на въпрос на БНТ дали може да се намери съгласие за правителство Петков уточни, че става въпрос единствено за обща законодателна програма.

Първият опит беше неуспешен, след като и двамата кандидати за поста – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от “Възраждане”, не събраха нужната подкрепа. От ПП-ДБ предложиха двете най-големи парламентарни групи да излъчат председатели, които да се редуват на ротационен принцип.

Последва дълго заседание на председателския съвет, на който не беше постигнато съгласие. Вежди Рашидов разпусна парламента без да удари звънеца, така днес ще продължи заседанието от вчера. А от ГЕРБ заявиха, че няма да отстъпят председателското място и не приемат ротацията.

bulpress tv

По инициатива партията на Бойко Борисов последва среща с Продължаваме промяната-Демократична България, която обаче завърши без резултат.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе