Радев със силни думи за кралицата от Лондон СНИМКИ

в Свят

Радев със силни думи за кралицата от Лондон СНИМКИ
Президентът Румен Радев пристигна в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора, което ще се проведе утре, съобщава БНТ.

Българският държавен глава се подписа в книгата за съболезнования за Нейно величество.

„Кралица Елизабет Втора управлява с достойнство и сила на духа, превръщайки се в устойчив символ на благородни добродетели в нашата турбулентна епоха. Винаги ще ценя дълбоко времето, прекарано с нея, благословена с мъдрост и способна да пренася по удивителен начин уроците от миналото през съвремието ни към бъдещето.

 

Дори в смъртта си Нейно Величество продължава да ни обединява, не само нейните сънародници, които чакат с дни, за да отдадат почит на кралицата, но също и целият свят – с масовото присъствие на световни лидери тук за церемонията.“, заяви президентът Румен Радев след като остави своя съболезнователен адрес.

Церемонията, насрочена за утре, се очертава да се превърне в едно събитията, събрали на едно място най-много държавни лидери от целия свят.

В Лондон българският президент е придружен от съпругата си Десислава Радева.

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе