Радев завъртя рулетката, връчи мандата на Габриел

в България

Радев завъртя рулетката, връчи мандата на Габриел
Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

Получи го Мария Габриел, номинирана за премиер от най-голямата парламентарна група. Партията на Бойко Борисов има намерение да предложи експертно правителство, което да работи една година.

От името на ПГ на ГЕРБ-СДС приемам с отговорност проучвателния мандат за създаване на правителство. Искам да Ви уверя, че ще направя всичко възможно България да има стабилно управление.

Затова моето предложение ще бъде експертно правителство.В сърцето на всичко ще стои ангажиментът към хората и родината.

Ще разчитам на широка подкрепа по приоритетите, зад които всички заставаме.

Много би ми се искало да излъчим послание, че обединени сме готови да дадем най-доброто за нашия общ дом – България, каза МарияГабриелв президентството.

Продължава конституционната процедура, свързана с формирането на правителство в

Ден преди да получи папката с първия проучвателен мандат, номинираната за кандидат-премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел обяви каква управленска формула ще предложи:

„Съставяне на експертно работещо правителство за една година на основа на приоритети. Следващата стъпка са разговори за съставяне на правителство и ще бъде за формат, който изключва думата коалиция“, посочи Габриел.

bulpress tv

След като получи първия проучвателен мандат от президента, кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще има седем дни, за да предложи на държавния глава структура и състав на проект на кабинет или да върне мандата неизпълнен.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе