Радвайте се! България е отборен световен шампион по художествена гимнастика във Валенсия

в Свят

Радвайте се! България е отборен световен шампион по художествена гимнастика във Валенсия
РАДВАЙТЕ СЕ И СЕ ГОРДЕЙТЕ, БЪЛГАРИ! – написаха от Българска федерация художествена гимнастика.

БЪЛГАРИЯ Е ОТБОРЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН НА 40-ТОТО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА ВЪВ ВАЛЕНСИЯ!

България спечели световната отборна надпревара на 40-тото Световно първенство по художествена гимнастика, което се провежда във Feria València.

След точно 30 години отново се радваме на отборна световна титла!

Златният отборен медал го завоюва Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева, които представяха България в индивидуалната надпревара и ансамбъл-жени в състав: Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова.

Поздравления за целия щаб, който стои зад този огромен успех в лицето на прези на БФХГ – Илиана Раева, вицепрезидента на централата и водач на делегацията ни Невяна Владинова, директора на националните отбори Деспа Кателиева, главния мениджър на жени (индивидуално Бранимира Маркова, личните треньори Марияна Памукова и Валентина Иванова, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова, кинезитерапевт Ясон Петусис, доктор Мариян Добрев, психолог проф. Татяна Янчева!

Поздравления и за съдиите ни Филипа Филипова и Християна Тодорова!

Поздравления и към супервайзера Мария Петрова, която е и член на ТК към ФИГ!

Честито, България!

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе