Полицията спря протест в подкрепа на енергетиците и миньорите и арестува един от организаторите

в България

Полицията спря протест в подкрепа на енергетиците и миньорите и арестува един от организаторите

Група граждани решиха да подкрепят протеста на енергетиците и миньорите, като протестът им завърши с арест на един от организаторите – Сърнела Воденичарова.

Около 11 часа те блокираха обходния път, който в момента поема трафика от магистралата край старозагорското село Ракитница. Вече седми ден магистрала „Тракия“ в района на Стара Загора е затворена заради протеста на енергетиците и миньорите.

„Протестиращите не са се подчинили на полицейското разпореждане да освободят пътното платно, в резултат на което има един задържан“. Това е обяснението на директора на Областната дирекция на МВР – Стара Загора комисар Лазар Христов за ареста.

Протестиращите публикуваха в Телеграм видеа и обяснение какво се е случило. Иван Иванов е един от участниците в протеста:

„Група граждани се организирахме да направим това, за да могат всички миньори и енергетици, да почувстват нашата реална подкрепа. За каузата, която всички приемаме като обща.

Две колони, едната с 3 и другата с 5 автомобила, се срещнахме на уреченото място, намалявайки на аварийки, на участък с голяма видимост, както си му е реда. И излязохме от колите, по