Политолози: Управляващите отвориха ниша за Румен Радев, той следва стратегията на Орбан

в България

Политолози: Управляващите отвориха ниша за Румен Радев, той следва стратегията на Орбан
Напрежението между президента и управляващите ще ескалира. Те дадоха ниша на Румен Радев. Най-любопитният въпрос е дали в някакъв момент няма да скочи право на политическия терен, без да изчака края на мандата.

Това заяви политологът Първан Симеонов по Нова тв. Той обясни, че според него управляващите прекаляват със символната битка с пилони, паметници и дати.

С това отблъскват сериозни обществени слоеве у нас. От другата страна стои Костадин Костадинов, който също е много краен. Отваря се голяма ниша в средата за нещо, което може да говори и критично към властта, и да не е толкова крайно като Костадинов.

Там се позиционира Радев, коментира Първан Симеонов.

Поведението на Румен Радев е съвсем целенасочено – да се позиционира като основно ядро на опозицията срещу управляващите.

Очевидно се подготвя почвата за политически проект. Радев следва стратегията на Орбан, който се обяви като единствен говорител на народа, заяви Ружа Смилова.

По думите й президентът залага на това да има човек във всяка институция.

„Обвиненията за чистки, които Радев отправя към управляващите, не звучат убедително, имайки предвид какво направиха собствените му кабинети.

Гълъб Донев смени 25 от 28 областни управители първата седмица след стъпването във власт”, припомни Смилова.

bulpress tv

Според нея Румен Радев няма да намали агресивната риторика.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе