Обичате ли да пиете ароматно кафе? Предимства и недостатъци

в Здраве

Усещането „да си на седмото небе“ с чашка кафе може да бъде описано и разбрано само от тези, които консумират тази гореща и скъпоценна напитка.

Удоволствието от навика за пиене на кафе не може да се сравни с нищо друго.

Освен, че кафето дава чувство на удовлетворение, неговата консумация има положителен ефект върху здравето за разлика от други напитки в ежедневието ни

Кафето има и отрицателни последствия по отношение на здравето, които са пряко свързани само с дневната доза.

Предимства и недостатъци от пиенето на кафе

Тази статия ще информира не само всички тези любители на кафето, които не могат да си представят започването на деня без аромата му, но и за всички останали, както и за предимствата и недостатъците на консумацията.

Можете също така да научате как броят на чаши кафе се отразява на организма ви.

bulpress tv

Прочетете, информирайте се и ако е необходимо увеличете или намалете консумацията на кафе през деня.

Ако пиете 1 чашка кафе дневно
Предимства – регулира нивото на кръвното налягане и влияе положително на кръвоносните съдове. Кафето е известно като отличен антиоксидант, който стимулира мозъчната дейност.
Недостатъци – чаша кафе може да предизвика смущения през нощта, защото организмът ни се нуждае от 8 часа за обработка на кофеина от самото кафе. Ето защо, въпреки че ние го обичаме сутрин като ритуал, трябва да избягваме да пием кафе през нощта, доколкото е възможно.

Ако пиете 2 чашки кафе дневно
Предимства – приемът на това количество кафе през деня е чудесна профилактика на болестта Алцхаймер, тъй като кофеинът увеличава протеините в мозъка, които влияят на загуба на паметта.
Също така, ако се консумират две чаши кафе 30 минути преди напрегната дейност, ще получате много по-голямо количество енергия, която ще ви помогне да завършите успешно работата.
Недостатъци – жени, които пият две чаши кафе по време на бременност може да „пострадат“ от спонтанен аборт, защото кофеинът влияе на производството на адреналин и хормона кортизол, които са тясно свързани с появата на това нежелано състояние.

Ако пиете 3 чашки кафе дневно
Предимства: – превенция на рак на яйчниците на жената могат да бъдат постигнати чрез пиене на 3 чаши кафе на ден.
Това количество кафе ще предотврати появата на камъни в жлъчката при мъжете.
Недостатъци – количеството през деня увеличава риска за сърдечен удар.

Ако пиете 4 чашки кафе дневно
Предимства – 4 чаши кафе съдържат около 400 милиграма кофеин, количество, богато на антиоксиданти, които прочистват организма и помагат в борбата срещу различни видове рак, рак на простатата и диабет тип 2.
Недостатъци – твърде много прием на кафе, като 4 чаши на ден, могат да имат негативно отражение при хора с чувствителни проблеми със здравето. Възможни са случаи на ревматоиден артрит, активиран от чувството на нервност и тревожност.

Източник: e-zdravey.comНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе