Нургюл Салимова: Ще се състезавам само под флага на България, надявам се проблемите във федерацията скоро да се решат

в България

Нургюл Салимова: Ще се състезавам само под флага на България, надявам се проблемите във федерацията скоро да се решат
Финалът бе много стресиращ, срещу много труден противник.

С часове мислихме с треньора ми каква стратегия да изберем. Това каза Нургюл Салимова, която взе второто място на световната купа по шах в Баку в ефира на БТВ.

Горда съм със сребърния медал. Вярвам че опитът ми не е бил достатъчен. Помня че баща ми и дядо ми ме учиха на шах като малка, и двамата много обичат шаха, особено дядо ми, споделя Нургюл

От 10-годишна пътувам без майка ми и баща ми, тъй като това са двойни разходи и не е лесно в нашия спорт да си позволи човек това. А на световната купа имах подкрепа от мои треньори, приятели и близки.

Тя каза, че за момента не е провеждала официални разговори да участва за други страни, но неофициално много федерации са й предлагали. Към момента нямам планове да сменям федерацията си, каза тя.

Нургюл се прибра в родната Крепча, отговори дали би се състезавала за друга държава

Бих участвала само с официалния национален отбор на България на световното отборно първенство, с друг отбор не, каза Нургюл Салимова.

„Не знам какво да кажа за Българската федерация по шахмат, тъй и те не знаят какво да кажат, има безброй проблеми в нашата федерация. Те не знам вече и колко федерации са, не ги следя, тъй като няма полза. Просто съм се концентрирала върху моята си работа и да свърша това, което зависи от мен, пък останалото ако се оправи, надявам се да се оправи“, каза спортистката ни.

„Много неща ми дават сили да продължа напред – главно родителите ми и мечтата ми. Тя е да стигна в шахмата на най-високо ниво“, каза тя.

bulpress tv

Нургюл Салимова и нейният екип ще дадат официална пресконференция във вторник.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе