Куче – спасител издъхна в Турция

в Свят

Куче – спасител издъхна в Турция
Треньорът на Протео публикува видео, посветено на неговия партньор, наричайки го „силно и трудолюбиво куче, което никога не се предава“

По време на спасителни операции в Турция, пострадала от разрушително земетресение, загина спасително куче от Мексико на име Протео. Нейният треньор съобщи за смъртта на половинката си, като публикува съобщение в социалните мрежи.

Мексико беше една от многото страни, които се присъединиха към международната подкрепа за издирването и спасяването на жертвите на фаталното земетресение, което удари Турция и Сирия. Стотици спасители заминаха за Турция с обучени кучета, обучени да търсят хора под развалините.

Не се съобщават обстоятелствата около смъртта на немската овчарка Протео, пише TV Azteca, предава GlasNews.

Предполага се, че то е загинало под развалините, работейки под руините на разрушена сграда.

По-рано външният министър Марсело Ебрард сподели снимки на делегацията, отлетяла за Турция.

Треньорът на Протео, полицай Виледа, публикува кратко видео, посветено на неговия домашен любимец и партньор, наричайки го „силно и трудолюбиво куче, което никога не се предава“. Той искаше неговите съграждани да помнят героичната храброст на Протей и никога да не го забравят.

Потребителите написаха много коментари, настоявайки да напишат какво точно се е случило с Протео, защото сред снимките има снимка, на която той получава медицинска помощ. Освен това хората искат да бъде върнат в родината си и погребан като герой.

„Моля, доведете го в Мексико. Не го оставяйте в Турция; трябва да го върнете у дома, за да му дадете церемония, достойна за добър войник; направете всичко възможно, за да го доведете. Те са герои и трябва да бъдат почитани“, пишат няколко души трогнат от неочакваната новина.

Известно е, че мексиканските спасители вече са успели да извършат няколко успешни операции и да извадят хора от развалините. Един от тях беше открит от куче на име Атос: млада жена, която прекара пет дни под развалините на сграда.

Припомняме, че разрушителното земетресение в Турция и Сирия стана на 6 февруари. Ехото му се усети дори в Грузия, Ирак, Кипър и Израел. Броят на жертвите в 10-те провинции на Турция достигна 29 605.

Сега екипи от много страни помагат за разчистването на развалините и спасяването на хора. Най-многобройна делегация изпрати Азербайджан – 725 души.

Спасителите на място обаче съобщават за престрелки с неназовани въоръжени групи и грабители. Така австрийските и германските спасители дори бяха принудени да прекратят спасителната работа.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе