Карбовски пита: Фуражки, защо мълчите? Става национално предателство. Или кокардата ви пречи да го видите?

в България

Карбовски пита: Фуражки, защо мълчите? Става национално предателство. Или кокардата ви пречи да го видите?
От казармата знам, че достойните офицери в българската армия не са малко.

За военен, за кокарда и фуражка се иска специална човешка настройка. Не всеки я има.

Но днес фуражките мълчат. Мълчат като…
Няма да употребявам армейски изрази, а ми се иска.

Защото фуражките мълчат, докато има страшно много въпроси около армията, въоръжаването й, разоръжаването си, сделките и помощта за Украйна.

Питам като артилерист – какво значи “дефектна ракета”?

Ракетата е дефектна, когато не може да излети. Колко пуска сте опитали на дефектните ракети? Или са чукнати – като Москвич от соца. И сега украинците ше ги китосат и ще ги шитнат на арабите?

Фуражките се крият зад военната тайна – след като дадем “дефектните ракети” – за нас остават ли “здрави ракети”? Или за нас остават кривите ракети, а работещите заминават за фронта?

Фуражките мълчат на тема милиарди долари за новите амеркански БТР-и. Каракачанов каза няколко пъти, че може да се купят по-добри и по-евтини страйкъри, части от които могат да се произведат у нас.

Фуражките мълчат, за самолетите и техните чертежи. Фуражките мълчат и се крият зад военната тайна. Фуражките мълчат за новата политизация на армията. Фуражките мълчат за наши понтони и друга техника, снимана на румънската граница.

bulpress tv

Фуражките мълчат за новия команден център на НАТО във Варна. Мълчат, сякаш са Варшавски договор, а тях ги чака дисцип като трудоваци, откраднали кокошка.

Някой ден ще разберем някои неща. Примерно кой военен наряза стотици функциониращи български самолети, след които вече днес говорим за чужда въздушна охрана. Тогава фуражките пак мълчаха.

Но някой ден ще се разбере всичко.

А фуражките трябва да излъчат един достоен офицер, който да каже какво става – защото нещо става и всички го разбираме.
Става национално предателство. Или кокардата ви пречи да го видите? Или заплатите?
Според мен българското офицерство е мъртво. Иначе нямаше да е толкова тихо.

Мартин КарбовскиНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе