Камата: Меси избра футбола пред арабските пари

в Свят

Камата: Меси избра футбола пред арабските пари
Легендата на българския футбол Христо Стоичков коментира избора на Лео Меси да премине в Интер Маями, а не да премине в Саудитска Арабия, както повечето звезди.

“Откакто играх в MLS, тя винаги се развиваше и растеше. Помня как пристигнахме с Лотар Матеус през 2000 г. Тогава беше невероятно, че идваме от Европа. Ето че звездите на футбола продължават да пристигат. Преди това бяха Кройф, Бекенбауер, Джордж Бест, Пеле…”, започна носителят на “Златната топка” за 1994 г.

“Преди Маями беше туристически град, но сега е нещо повече. Вярвам, че ще стане още по-известен с пристигането на Меси, Бускетс, Жорди Алба. Това е внимателно обмислен път и съм много благодарен за усилията на Дейвид Бекъм и Хорхе Мес, които популяризираха проекта Интер Маями. Хората ще се връщат с надеждата да срещнат Меси в ресторант, в магазина или на кафе.”

Стоичков заяви, че не съжалява за пропадналото завръщане на Меси в Барселона. “Не съм изненадан. Той искаше да остане на всяка цена и да завърши кариерата си в този велик клуб. Президентът Жоан Лапорта и останалите оказаха отпор. Като бивш играч и партньор на Барселона винаги съм държал в отбора да са най-добрите играчи. Меси не заслужаваше това напускане.”

“Много хора го критикуват, че не иска да се върне. Той обаче взе това решение, за да не страдат съотборниците му. И това само показва неговото величие. Можеше да се върне, но президентът трябваше да намали заплатите на останалите момчета и останалите разходи. А Меси никога не е искал съотборниците му да са в тази ситуация. Щом клубът не може – точка.”

“Дали Меси е най-голямата спортна звезда в историята на Маями? Футболът и баскетболът са различни спортове. Помня, че когато играех в Чикаго, Майкъл Джордан беше там. После и двамата се преместихме във Вашингтон и видях как го приеха. Тайгър Уудс също живее наблизо, Леброн Джеймс игра за Маями Хийт. Флорида винаги е имала страхотни спортисти, но съм много щастлив, че Лео избра това спокойно място с жена си, децата си и родителите си.”

“Хората, които не знаят, че той е боец, е по-добре да не говорят. Меси иска да спечели всичко, иска да играе на световното клубно първенство. Това беше немислимо за Интер Маями, а сега от целта ги делят само два мача. Меси ще пожертва много и ще тренира както винаги – ще пристига първи и ще си тръгва последен. Той ще бъде много важен за младите в Интер Маями, защото те ще играят със сър Меси, а много от тях могат да са негови синове.”

“Церемонията по представянето му беше невероятна. Въпреки дъжда дойдоха 25 хиляди души, които чакаха да видят този момент. Защо Лео не избра офертата от Саудитска Арабия? Ние също играехме не за пари, а от любов. Това показва величие. За мен нямаше значение да знам заплатата си или бонусите. За мен беше по-важно да играя и хората да ме ценят. Агентите се грижат за останалите неща. Меси идва да печели, не го интересуват парите, защото обича футбола.”Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Свят

Отидете горе