И това ако не е спекула, вижте как буркан с лютеница в „Кауфланд“ поскъпна с 80% за месец

в България

И това ако не е спекула, вижте как буркан с лютеница в „Кауфланд“ поскъпна с 80% за месец
В началото на януари е струвал 9,99 лева, а през февруари – 17,99 лева

Пример за брутална спекула на една от най-големите хранителни вериги в България – „Кауфланд“ показа Георги Костов в социалните мрежи. Той проследява поскъпването на буркан лютеница „Булгарплод – едросмляна ХХL“.

В началото на януари е струвал 9,99 лева, в средата на месеца 11,99 лева, а в началото на февруари, същият буркан вече се продава за 17,99 лева.

Това е поредно доказателство за бруталната инфлация в цената на храните. Тя е видима за всички, въпреки че икономисти се опитват да ни убедят, че е под 20 % на годишна база.

Според Мика Зайкова, която е уважаван експерт обаче реалното поскъпване при хранителните продукти е над 70 % за една година.

Цената в началото на януари
В средата на месец януари
И цената през февруари

„Хърватите се пребориха със спекулата, след като спряха да пазаруват. Стоката по магазините залежа, започна да се разваля и търговците искат-неискат намалиха цената“, гневни са клиенти.

Други са категорични, че това е обичайна практика за „Кауфланд“ – цените се менят всяка седмица и леко по-леко стоките постъпват.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе