Има ли месо в кренвиршите? Eто един надежден метод, с който да проверите

в Здраве

Има ли месо в кренвиршите? Eто един надежден метод, с който да проверите
Преди думите „вкусно“ и „здравословно“ бяха почти синоними, едното беше неделимо от другото. Но с развитието на химическата промишленост времената се промениха.

Всеки букет от аромати може да се повтори в лабораторията, добавките и есенциите могат да превърнат всяка органична материя, дори нефта в ароматно апетитно ястие.

Днес при производството на продукти се използват толкова много хранителни добавки, че човек дори не може да различи вкуса на месо и пластилин. Затова бъдете бдителни: богатият вкус на колбасите не означава, че те трябва да имат месо.

Има един удобен метод, с който проверявам качеството на кренвиршите. Разбира се, може да не са идеални, но поне можете да сте сигурни, че в тях има месо.

Да проведем експеримент.

Сварете всички кренвирши, които искате да тествате. И когато са готови, просто ги разполовете и внимателно огледайте мястото на счупването. Ако едното парче е изпъкнало, а другото – с вдлъбнатина, тогава продуктът съдържа месо.

При счупването висококачествените кренвирши се разпознават: едното парче ще бъде с вдлъбнатина, а второто ще бъде изпъкнало. Това означава, че там е имало месни влакна.

Ако при счупването двете части са равномерни и без нито една вдлъбнатина, има вероятност кренвиршите да са приготвени от соя с ароматизатори, мазнини и други добавки.

Трябва да запомните марката кренвирши, които са издържали теста за наличие на месо. Те са много по-безопасни за здравето, дори и да не са толкова изразителни на вкус като другите. / svobodnazona.com

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе