Ива Дойчинова: Новите селяни у нас са млади хора, обикновено с малки деца и с кучета

в България

Ива Дойчинова: Новите селяни у нас са млади хора, обикновено с малки деца и с кучета
Новите селяни у нас са млади хора, обикновено с малки деца и с кучета.

Това каза в предаването “Един неделен ден на шосето” на Радио “Фокус” Ива Дойчинова, програмен директор. По думите й селата, които са сравнително близо до големи градове или на комуникативни места, в момента се разрастват.

“Аз съм много щастлива с тази тенденция”, добави Дойчинова и разказа, че нейната дъщеря Ида и нейният годеник Якоб, които са се запознали във Великобритания, са избрали да живеят в българско село. Карат класическа “Лада”, на която пише “Жигули” и техният лайфстайл представлява точно това.

И двамата работят много на компютър – тя е 3D визуален артист, той е видеограф, и работата по някакъв начин много ги тласка към природата. Любимият начин да почиват е като правят преходи.

“Направиха едно бързо, мощно зимно изкачване на Мусала. Правили са и доста по-диви неща, пътуваха из Южна Америка в началото на миналата година няколко месеца. Така че за тях природата е домът.

Каквото и да правим в градовете, колкото и паркове да имаме или да ги озеленяваме, не е като да отвориш прозореца и да те лъхне истински пролетен въздух и магаре да звучи на преден план, а на заден – петел. Така че те са много щастливи там, буквално не им се връща в София. И аз много се гордея, че те избраха този лайфстайл, който е много съхраняващ и психиката, и физиката, и е много здравословен”, добави Ива Дойчинова.

Тя разказа още, че техни приятели от цял свят идват и си прекарват чудесно там. В същото село има и един Франк, който е германец, чието гадже е италианка. Те също са решили да живеят в България. Т.е. и това е нов селянин в България.

“Даже съм чувала, че те много обичат нашите обичаи, научават български народни песни и обичат да ги пеят на български. А най-екзотичното е, че въпросното немско-италианско семейство, чието куче Троф също така е осиновено и изключително смешно, си прави “умен” дом на село.

Това е, когато всичките ти вещи са с изкуствен интелект, могат да се контролират взаимно, говорят си помежду си и мисля, че такъв “умен” дом няма дори и в централната част на София”, добави Ива Дойчинова.

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе