Дърветата с мистични сили

в Любопитно

Дърветата са верни приятели на човека, откакто свят светува. С короната си те ни осигуряват дебела сянка в горещите дни, но с това не се изчерпват техните незаменими качества.

Още древните ни предци са знаели, че тези мощни растения могат да ни защитят от зли сили, да ни помогнат да се справим с душевни терзания, да излекуват тежки заболявания и да ни насочат към най-правилно решение, когато се намираме на кръстопът. Затова те често са се разхождали сред тях и им доверявали тайните си.

Днес съвременните хора продължават да търсят усамотение сред природата, но сякаш единствено за да избягат от шума и стреса на големия град. За брезата се вярва, че защитава от зли духове и помага за вземане на правилни решения. Предпазва от депресия и дава увереност.

Ако живеете близо до бреза, сте големи късметлии. Ясенът е дърво с безценни свойства. Смята се, че той може да ни накара да се преборим с лоши навици и зависимости. Препоръчва се много на хора, които не могат да се преборят с тютюнопушене, алкохолизъм и различни обсесии. Той калява волята и ни кара да сме по-уверени в себе си. Според някои твърдения престоят в близост до това дърво може да засили интуицията и да отключи гадателски способности.

Казват, че ако всеки ден посещавате бук за поне петнадесет минути, говорите му и се отнасяте нежно към него, ще се отървете от мигрена, депресия, страх, липса на тонус. Ако често страдате от главоболие, непременно опитайте този вариант за елиминиране на неразположението. Както плодовете на кестена, така и самият той помага за изчистване на лошата енергия. Затова и много народни лечители препоръчват винаги да носим кестен в джоба си или да го поставим в работното си пространство.

Медитирането в близост до дъб пък прочиства съзнанието ни и ни помага да се концентрираме над наистина важните неща. Според някои поверия дъбът ни дарява и с дълголетие.

Източник: retro.bg

bulpress tv

Виж още публикации на bultimesНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.